Rss Feed
Tweeter button
Geo-Line | Alternatív energia hasznosítás felsőfokon

Profil

A Geo-Line teljes csapatának feladata a mai modern ENERGIATAKARÉKOS OTTHON megteremtése!

A korszerűsítésnek az   E-Program nevet adtuk, amit két fő csoportra választottuk:

energiatakarékos E-Renovit:

A Geo-Line megoldást ad,  a már meglévő otthonok átalakítására a mai korszerű követelményeknek megfelelően. A termikus burok vonalán haladva mérésekkel sorra feltárjuk a szigetelési hiányosságokat, majd fontossági sorrendben ajánlatot teszünk annak javítására.  Tovább…

E-Thermo:

A Geo-Line a megújuló energiák hasznosítására is komplett rendszereket javasol az energiatakarékos otthon szellemében tervezés és kivitelezés. Tovább…
Ennek megfelelően elsősorban hőszivattyús, napkollektoros, napelemes rendszerekkel foglalkozunk, de igény esetén a szélenergia hasznosítására alkalmas rendszer tervezését, kivitelezését is vállaljuk.

  1. Új otthon (ház, lakás) esetében már a tervezéskor…
  2. Használt de korszerűtlen otthonok energiatakarékos átalakítása
  3. Felújításra szoruló otthonok költséghatékony de szükséges korszerűsítése

Magyaroszágon a hagyományos téglaépületekben fűtéshez évente és négyzetméterenként 250-300 kWh energiára is szükség lehet. Az energiatakarékos épületekhez kevesebb, mint 80 kWh/m2-re. Ezek az épületek energiaigény szempontjából lehetnek:

  • Alacsony energiaigényű épületek, melyek fűtési energiaszükséglete évente 40-79 kWh/m2. A standardok országonként eltérhetnek. Nagy-Britanniában azokat a házakat nevezik így, amelyek évente 58 kWh/m2 fűtési energiánál kevesebbet igényelnek, legfeljebb 22 kWh/m2 elektromos áramot és szén-dioxid kibocsátásuk kevesebb, mint 23 kg/m2. Németországban az alacsony energiaigényű ház évente és négyzetméterenként 50 kWh fűtési energiánál kevesebbet használ. Svájcban 43 kWh-nál kevesebbet.
  • Passziv házak, melyek klímától függően évente 10 és 20 kWh/m2 közötti energiamennyiséget igényelnek fűtéshez, és így nincs szükségük külön aktív fűtési rendszerre.
Geo-Line | Alternatív energia hasznosítás felsőfokon