Rss Feed
Tweeter button
Geo-Line | Alternatív energia hasznosítás felsőfokon
Tetőszigetelés

Tetőszigetelés

2009 március 25. Szerző: · Nincs hozzászólás 

A tetőfödém és a mai modern tetőszigetelés

A teljes tetőszerkezet szigetelőképességét az alkalmazott hőszigetelőanyagon annak vastagságán túl a beépítés helye és módja is jelentősen befolyásolja!
A Geo-Line az E-Renovit program keretében a tetőfödémek utólagos szigetelésében is megfelelő és szakszerű munkát tervezünk és kivitelezünk.

A szarufák feletti szigetelés csomóponti ábra A tetőtér beépítése megfelelő hőszigetelés nélkül elképzelhetetlen. Ugyanakkor ma már nem elég a hőszigetelőanyag szarufák közötti beépítése, mert a faszerkezetek csak kis mértékben hőszigetelők. Ebben az esetben a szarufák felett, illetve alatt történő kiegészítő hőszigetelés nyújtja a biztos megoldást.

teto_kulso11

A javasolt szigetelési vastagság:

Típus Szigetelés
Új építésű ház 15-25 cm
Energiatakarékos ház 25-30 cm
Passzív ház 30-35 cm

Tetőfödém

A rossz tetőszigetelés jele A födémen át távozik a belső terek fűtésére használt hő jelentős része. A régi épületek tetőfödémje, a tetőtérbeépítés nélküli épületrészek utólagos hőszigetelése a legtöbb esetben nehézséget okoz, mert a hőszigetelés általában csak a tetőfedés teljes megbontásával kivitelezhető, ezért célszerű egy teljes tetőfelújítással együtt elvégezni a födémek utólagos hőszigetelését is.

Lapos tető

A lapos tető a leginkább lehűlő épületrész, ezért az legalább 14-16 cm-nyi hőszigetelést igényel. Ha megoldható, lapos tető helyett érdemes magas tetőt kialakítani.

Geo-Line | Alternatív energia hasznosítás felsőfokon